Search here...
TOP
Roma

Cele mai frumoase piețe din Roma

Nu ai cum să nu adori Roma! La fiecare pas întâlnești o clădire din antichitate, o fântână superbă, un templu vechi de mii de ani. Capodopere în plină stradă! Și nu în ultimul rând, în Roma găsești unele dintre cele mai frumoase piețe din Europa. Spații mari pietonale, pavate elegant, înconjurate de capodoperele despre care vorbeam, și întotdeauna înțesate de turiști curioși și cu siguranță fascinați. Căci nu ai cum să rămâi indiferent Romei!

Doar ce m-am uitat peste fotografiile noastre și m-a apucat un romantism, un foc la inimioară cum spun românii noștri. Simt că nu am descoperit Roma suficient, că încă mai are să îmi spună povești. Mai avem atâtea locuri de văzut în Italia, dar cumva cred că pașii ne vor purta din nou spre Roma în curând.

Hai să facem o călătorie virtuală împreună prin piețele Romei. Și să visăm la o nouă călătorie în capitala veche a unui imperiu glorios, cu care avem și noi ceva legături. Nu e de mirare că sunt atât de atrasă de întreaga Italie, peisajele ei splendide, și poporul său vesel.

Piazza San Pietro

Piața găzduiește faimoasa biserică San Pietro a Vaticanului. Piața e fenomenală, împrejmuită de nenumăratele coloane, cu sculpturi deasupra fiecăreia, și e adesea extrem de aglomerată. Am fost fericiți să o prindem și goală, noaptea, căci eram cazați în zona Vaticanului, și treceam mereu pe lângă biserică în drum spre hotel.

Piazza San Pietro, Roma

Piazza San Pietro, Roma

Piazza Navona

Este o piață foarte mare, cu o fântână splendidă, cu clădiri minunate în toate direcțiile, cu opere de artă la fiecare pas. Sunt și terase, foarte mulți oameni care mișună, dar atmosfera e una relaxată, de dolce far niente. Neapărat să bei o cafea aici!

Piazza Navona, Roma

Piazza Navona, Roma

Ce atmosferă de film vechi italian!

Piazza del Popolo

Am văzut Piazza del Popolo în toată splendoarea ei de sus, noaptea. Arată fantastic!

Piazza del Popolo, Roma

Piazza di Trevi

Piața ce găzduiește Fontana di Trevi nu are nevoie de prezentare. Însă din păcate nu am cele mai bune poze (și nici amintiri) cu cea mai faimoasă fântână din Roma, căci atunci când am fost noi era în plin proces de restaurare. Este cel mai mare regret pe care îl avem din Roma, că nu am putut să o vedem. Mi se pare fantastic că italienii au grijă de monumentele lor. Dar vreau să revin ca să văd Fontana di Trevi!!

Piazza Trevi, Roma

Piazza di Spagna

Piața Spaniei și-a preluat numele de la Ambasada Spaniei din apropiere. Treptele spaniole, care urcă din piață spre biserica de pe deal, sunt o capodoperă, decorate cu terase verzi și o mulțime de flori. Noi am petrecut ceva timp acolo pe trepte, ba chiar am făcut un mic picnic. E plăcut să iei o pauză și să observi oamenii din piață.

Piazza di Spagna, Roma

Piazza di Spagna, Roma

Piazza del Campidoglio

Această piață se află pe una dintre cele șapte coline ale Romei, Capitoliul, și a fost proiectată de Michelangelo în secolul 16. Unele clădiri au fost construite mai târziu, dar după desenele lui Michelangelo. E un sentiment cu totul aparte să știi că marele artist renascentist a stat exact în locul acesta cu sute de ani în urmă și a gândit toată structura pieței!

Piazza del Campidoglio, Roma

Piazza del Campidoglio, Roma

Piazza della Rotonda

În Piazza della Rotonda vei găsi fascinanta clădire a Panteonului, un fost templu roman construit în secolul 2. Îți garantez că vei rămâne cu gura căscată, întrebându-te încontinuu cum au putut să construiască așa o minunăție la acea vreme. Înăuntru sunt tot felul de informații, de exemplu scrie ce se întâmplă când plouă, pentru că centrul cupolei este gol. Nimic mai simplu, sunt 22 de găurele mici de scurgere în centrul podelei.

Piazza Rotonda, Roma

Piazza Colonna

Aici se găsește columna lui Marc Aureliu, în întregime din marmură. Este pe poziție din anul 193, de când a fost construită. Uau! 😍

Piazza Venezia

În Piazza Venezia se află o clădire importantă din Roma, monumentul lui Vittorio Emanuele II. E un palat foarte frumos, îl poți vizita, și poți chiar să urci pe acoperiș. Vei avea parte de o super panoramă de sus!

Piazza Venezia, Roma

Piazza Venezia, Roma

Piazza Venezia, Roma

Alte piețe din Roma

Acum mă simt nevoită să menționez și alte piețe superbe, pe care în ignoranța noastră nu le-am vizitat. Voi considera deschis acest articol, și îl voi actualiza în consecință cu prima vizită în Roma! De menționat din ce am găsit pe interneturi, sunt: Piazza Farnese, Piazza di Campo dei Fiori, Piazza di Santa Maria in Trastevere, Piazza della Bocca della Verita. Toate superbe! Câte locuri minunate are Roma!

Călătorii frumoase!

Citește și:

TAGS:,

«

»

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: