Search here...
TOP
România

Unde vizităm câmpuri de lavandă în România

Câmpuri de lavandă în România

Unde vizităm câmpuri de lavandă în România (Photo by Léonard Cotte on Unsplash)

Avem cu toții în minte lanurile întinse de lavandă din Provence, în sudul Franței, e o imagine tare romantică, cu siguranță teribil de parfumată, o experiență demnă de bucketlist pentru orice călător. Dar uite că recent au apărut și la noi astfel de lanuri mov întinse cât vezi cu ochii! Sau poate apăruseră de ceva timp, dar mie mi-au intrat în vizor abia anul trecut.

Sunt ferme de lavandă întreținute de oameni pasionați care au renunțat la job-urile 9-to-5 pentru o altfel de activitate (cred că știi că astea sunt poveștile mele preferate), au văzut și potențialul fotogenic al micii lor afaceri și le-au deschis publicului spre vizitare. Produc ulei, săpun, cosmetice, lumânări sau apă de lavandă, și de obicei poți găsi să cumperi și buchețele aromate dacă mergi în vizită.

O vizită la un câmp de lavandă e ideală pentru o ieșire la aer curat, o sesiune foto memorabilă și o cafea savurată în tihnă. Majoritatea fermelor nu percep taxe pentru vizită și au un mic magazin de desfacere la fața locului cu prețuri foarte bune. Cred că e și păcat să nu îți iei un suvenir parfumat și plin de culoare. Iar pentru fotografii unele ferme oferă recuzită sau chiar și fotograf profesionist. Mie mi se pare locul ideal pentru o ședință foto trash the dress, e rustic, colorat și foarte romantic!

Câmpuri de lavandă în România

Hai să vedem unde putem vizita câmpuri de lavandă în România. V-am cerut recomandări pe facebook, am primit o mulțime și vă mulțumesc, am mai cercetat și eu un pic internetul, dar dacă mai știi și alte locuri chiar te rog să mi le lași în comentarii. Noi plănuim să mergem cât de curând să vizităm unul dintre ele, așa că voi completa apoi articolul cu experiența noastră.

În primul rând trebuie să reții că sezonul de lavandă este în luna iunie, poate chiar a doua jumătate a lui iunie. Dacă mergi prea devreme nu vei găsi lavanda (sau levănțica) înflorită, vei admira lanuri întregi de tufe verzi. Iar dacă mergi prea târziu o vei găsi deja culeasă. În principiu tufele stau înflorite frumos între 6 și 20 iunie. Însă depinde de la an la an, dacă vremea este rece atunci lavanda va înflori mai târziu, chiar și la începutul lui iulie, căci are nevoie de căldură și mult soare pentru a se dezvolta.

Cel mai bine este să consulți pagina de facebook a fiecărei ferme ca să vezi exact situația plantelor, ei de-a lungul lunii iunie postează constant, căci știu că lumea e interesată să vină în vizită.

Festivalul Lavandei din Bărăgan

Nympheum și Fleurane sunt doi producători de cosmetice naturale, ulei esențial, apă florală și decor cu lavandă. Poți citi aici despre povestea de succes a Nympheum. Au colaborat și au organizat weekendul trecut (13-14 iunie 2020) Festivalul Lavandei din Bărăgan pe câmpul de lavandă generos al celor de la Nympheum.

Îi găsești plini de voie bună în comuna Bărăganu, strada Doicești nr. 187, județul Brăila, la 140 km de București. Aici este pagina evenimentului de weekendul trecut ca să vezi cum s-a desfășurat, intrarea a fost gratuită și au avut mai multe activități organizate, inclusiv un food truck și standuri cu înghețată și limonadă, fotografi profesioniști care făceau gratuit fotografii, dar era nevoie să te înscrii la telefon pentru a participa. Urmărește paginile de facebook ale Nympheum și Fleurane pentru informații despre evenimente viitoare și contactează-i în caz că ai vrea să mergi în vizită în timpul săptămânii.

Mi-au confirmat că urmează să organizeze a doua ediție a festivalului între 26 și 28 iunie, cu activități care îmi sună minunat, ca seara filmului în lavandă, un concert de muzică folk și posibil și un concert de pian.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fleurane – Lavender and joy (@fleurane.ro) on

Romanța Lavandei – Călărași

Vei găsi câmpul mov plin de miresme al celor de la Romanța Lavandei în comuna Vlad Țepeș din județul Călărași, cam la 110 km de București. În 2020 îi poți vizita între 12 și 21 iunie, programul în cursul săptămânii fiind între orele 16-20 iar în weekend între 10-21. În weekend au și un fotograf la fața locului care vă poate face câte o fotografie dacă vă doriți. Taxa de vizitare sau găzduire ședințe foto este de 50 de lei per grup. Verifică pagina lor de facebook ca să vezi cum arată lavanda în fiecare zi și vezi aici detalii despre vizitare.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Romanța Lavandei (@romanta_lavandei) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dani Ciucã (@dani.ciuca.portraits) on

Grădina de Lavandă – Țipărești, Prahova

Grădina de Lavandă din satul Țipărești, județul Prahova (cam la 87 km de București, un pic mai sus de Ploiești), este deschisă zilnic în 2020 din 10 iunie până pe 5 iulie între orele 10-20. Verifică pe pagina lor de facebook starea lavandei, acum este aproape în totalitate înflorită, însă mai sunt și câteva plante verzi. De asemenea tot pe facebook vei vedea că organizează o mulțime de evenimente cu parfum de lavandă, precum yoga, pilates, o seară de jazz sau o seară de folk.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dani Ciucã (@dani.ciuca.portraits) on

Lavanda Prahoveana – Păulești, Prahova

Poți vizita ferma Lavanda Prahoveană în cursul lunii iunie vinerea seara și în weekend. Sunt foarte aproape de Ploiești, la Ferma Movila Vulpii 107400 Păulești, județul Prahova (cam la 60 km de București). Urmărește-i pe facebook și cere-le mai multe informații pentru vizită. Mai deosebit la ei este că oferă contra cost servicii de fotografie profesioniste, inclusiv post procesare. Mi se pare o idee tare bună de cadou o ședință foto în câmpul de lavandă, vei avea parte nu numai de fotografii, dar și de quality time cu cei dragi!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ace Photography By Oana Stoica (@acephotography.oana) on

Lavanda Fest. Săptămâna Mov – Pecineaga, Constanța

Cei de la Parfum de Lavandă din comuna Pecineaga din Constanța organizează și anul acesta cu entuziasm Lavanda Fest. Au ținută obligatorie, în alb sau mov, și o săptămână întreagă dedicată festivalului, între 20 și 28 iunie. Este organizat de Experiențe Dobrogene și poți găsi aici pagina evenimentului.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Georgette Aradnat (@georgette_aradnat) on

Lavanda Alberta – Brașov

Lavanda Alberta, din comuna Crizbav, județul Brașov, își deschide porțile spre vizitare din 25 iunie până pe 12 iulie în fiecare joi, vineri, sâmbătă și duminică între orele 10-19. Există o taxă de intrare de 10 lei, pentru care vei primi un buchet de lavandă, pe care îl vei culege singur din fermă. Îi găsești pe facebook, iar pentru mai multe detalii despre vizitare verifică pagina evenimentului.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @larisadobrean on

Minifestivalul Lavandei „Dealul Mov” – Tecuci

Purple Hill Lavanda organizează pe 20-21 iunie Minifestivalul Lavandei în Tecuci, județul Galați. Mai multe detalii pe pagina lor de facebook sau pe pagina evenimentului, le ținem pumnii strânși să nu plouă.

Posted by Purple HILL Lavanda on Tuesday, June 2, 2020

 

Tărâmul Lavandei – Mădăraș, Mureș

La Tărâmul Lavandei din comuna Mădăraș, județul Mureș (la 20 km de Târgu Mureș), vei găsi un lan absolut imens de lavandă! Anul acesta a înflorit mai greu din cauza vremii, așa că sezonul de vizite este între 20 iunie – 12 iulie, îi poți vizita zilnic între orele 10-20. Oferă contra cost ședințe foto în weekend, dar poți merge să faci poze singur, să iei un picnic pe o pajiște de lucernă din apropiere, să te plimbi prin lanul de lavandă și prin împrejurimi, să cumperi produse pe bază de lavandă, și dacă vii de mai departe să te și oprești câteva zile în Târgu Mureș.

Noi nu am fost recent prin zonă, dar pentru cazare am auzit păreri foarte bune despre hotelul Privo, sau dacă preferi o opțiune mai de buget ți-aș recomanda Pensiunea Select Central sau Villa Helvetia.

Există o taxă de intrare de 10 lei pentru care primești un buchet de lavandă, o afacere destul de bună aș spune, căci oricum îți doreai probabil să pleci cu un buchețel acasă! Găsești mai multe detalii pe pagina lor de facebook, pe pagina Festivalul Lavandei, iar informații despre vizite sunt pe pagina evenimentului.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Festivalul Lavandei (@festivalul_lavandei) on

Lavanda di Maria – Târnăveni

Lavanda di Maria din Târnăveni, aproape de Târgu Mureș sau Sighișoara, așteaptă vizitatori zilnic începând cu 27 iunie „pentru poze, povești, zâmbete și cadouri cu iz de lavandă”. Din cauza vremii nefavorabile, lavanda a început abia acum să înflorească. Urmărește-i pe facebook pentru a vedea exact evoluția plantelor.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Csibi Gellért Photo (@gellert.csibi.photo) on

Lavanda Lola – Bonțida, Cluj

Plantele de la Lavanda Lola, din Bonțida, județul Cluj, sunt încă verzi, așa că mai așteptăm cuminți deschiderea sezonului. Urmărește-i pe facebook pentru a vedea starea lavandei și pentru a afla mai multe detalii.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lavanda Lola (@lavanda_lola) on

Cerdacul cu Lavandă – Brebi, Sălaj

Cerdacul cu Lavandă din satul Brebi, Sălaj, la 80 km de Cluj-Napoca, e un loc tare special, plin de povești cu parfum de lavandă. Au weekendul acesta 3 zile de porți deschise, intrarea este gratuită și te așteaptă cu o limonadă și o cafea cu lavandă din partea casei. Sper să nu plouă prea tare și dacă ajungi să îmi povestești și mie despre magia locului. Îi poți urmări pe facebook, dar și pe pagina evenimentului.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Wildventure Romania 🇷🇴 (@wildventure.ro) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by calatorinbascheti.ro (@calatorinbascheti) on

Atelierul de Lavandă – Teiu, Giurgiu

Atelierul de Lavandă ne-ar aștepta cu drag în Teiu, între București și Pitești, însă momentan plouă zilnic și prognoza nu e foarte promițătoare. Contactează-i pe facebook pentru mai multe detalii și pentru a vedea când primesc vizitatori.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Criss (@criss.aga) on

Lavandă Adrienne, Oradea

Ferma Lavandă Adrienne cred că încă nu primește oaspeți, căci așteaptă să înflorească plantele. Se află în Comuna Lăzăreni, Sat Miheleu Nr. 40, cam la 30 km de Oradea, urmărește-i pe facebook pentru informații la zi.

Posted by Lavanda Adrienne on Friday, August 30, 2019

 

Unde vizităm câmpuri de lavandă în România

Am adunat la un loc 12 ferme de lavandă din România pe care le poți vizita pentru amintiri parfumate în zile însorite de iunie și suveniruri numai bune de pus pe pernă acasă pentru un somn mai liniștit. Sper să te fi ajutat în căutarea ta de locuri fotogenice, mi se pare minunat că avem la noi în țară astfel de câmpuri mov splendide și cred că e o idee bună să sprijinim aceste mici afaceri cumpărând produse naturale de la ei.

Dacă ajungi și tu într-unul dintre câmpurile de lavandă nu uita să îmi povestești! Noi plănuim să mergem undeva pe lângă București în weekend sau săptămâna viitoare, încă nu ne-am hotărât unde, dar așteptăm momentan să se liniștească ploile.

La cât mai multe escapade înmiresmate și pline de mov!

Câmpuri de lavandă în România

Unde vizităm câmpuri de lavandă în România (Photo by Aachal on Unsplash)


Citește și:

«

»

9 COMMENTS

 • Dana Paraschiv

  Multumim pentru inspiratie, Diana! ❤️ Ca de obicei, te-ai documentat atent si ne-ai oferit informatii extrem de utile. Lavanda este prezenta peste tot zilele acestea, surprinsa in fotografii deosebite, asa ca ideea ta de a cuprinde intr-un articol campurile de lavanda din Romania, este absolut geniala! Nici nu stiam ca unele sunt atat de aproape de Bucuresti… Le voi vizita cu siguranta! 😊

  P.S. Abia astept sa vad fotografii dragute cu tine printre randurile de lavanda! 🤗

  • Diana
   AUTHOR

   Merci mult, Dana! Voiam sa ma documentez pentru mine, caci voiam sa vizitam noi o asa locatie. Dar am zis ca e pacat sa nu le strang si intr-un articol, sunt sigura ca multi isi doresc o vizita. Mai ales acum, cand cautam sa stam mai mult pe afara 🙂
   Te pup!

 • Rodica AVRAMESCU

  Foarte frumos!! Multumim pentru articol, Diana. Nici nu stiam ca exista asa multe ferme de lavanda. Asteptam pozeeeee!

  • Diana
   AUTHOR

   Multumesc si eu, abia astept sa mergem! 🙂 Nici eu nu stiam ca sunt asa multe 😀

 • Soulseeker

  O lista foarte interesanta. Multumesc!

 • Stefan Ionica

  Recomand pentru zona de vest Lavanda – Parfumul Mov din Ineu, jud. Arad.

  http://www.facebook.com/ParfumulMov
  http://www.parfumulmov.ro

Lasă un comentariu

Pingback: Lanuri de lavandă lângă București. În vizită la Grădina de Lavandă | Dana on iunie 19, 2020

Pingback: Toujours lavande – farmec provencal în diferite locații din Transilvania și alte lucruri despre “minunea mov” – Bialog on iunie 19, 2020

%d blogeri au apreciat: