Search here...
TOP
Verona - Veneția

Lago di Garda și splendidele orășele italienești din jurul său

Lago di Garda

Lago di Garda, Italia

După ce am terminat plimbările prin Dolomiți am coborât cu mașina spre Verona și pe drum ne-am oprit pe Lago di Garda. Este cel mai mare lac al Italiei, și chiar dacă e ceva mai puțin faimos decât fratele său din vest, Lago di Como, are multe priveliști frumoase de oferit și multe priviri de încântat. Este foarte aproape de Verona, așa că dacă ești în zonă nu ezita și vizitează și Lago di Garda.

Noi am fost cu mașina, cred că e cel mai eficient mod de a vedea lacul, am citit despre unele autobuze că merg cam rar, o dată pe oră, ori timpul în vacanță e tare prețios. Un tur complet de lac are cam 160 km. Cred că te poți opri oriunde pe Lago di Garda și îl vei găsi frumos. Dar sunt câteva orășele pe care noi pusesem ochii și despre care îți povestesc imediat: Torbole, Riva del Garda, Limone sul Garda, Sirmione și Bardolino.

În plus, dacă ești șofer pasionat (sau în vacanță cu unul), îți va plăcea Strada della Fora. Sau dacă ești cu copiii, nu rata Gardaland, un super parc de distracții în sudul lacului. Eu am fost când eram mică (ok, nu eram mică, aveam 16 ani, dar era a doua mea ieșire din țară, mă simțeam mică 😁) și mi-a plăcut la nebunie!!

Dacă nu ești cu mașina, rezervă un tur ghidat pe Lago di Garda, durează 10 ore, te plimbă cu autobuzul și feribotul prin cele mai frumoase orășele de pe lac. Sau chiar dacă ești cu mașina, încearcă o excursie memorabilă pe lac, un tur cu barca la Isola del Garda, aici se află Villa Borghese-Cavazza, o clădire cu totul splendidă!

View this post on Instagram

 

A post shared by Livia Salviati Photography (@liviasalviati) on

Ce poți vizita pe Lago di Garda

Torbole

Noi am ajuns pe Lago di Garda dinspre nord, așa că ne-am oprit prima dată la Torbole (unde planul inițial spunea să prindem apusul, dar geografia spunea să mergem mai departe, căci aveam cazarea în Verona), și am fost tare dezamăgiți să vedem că sunt nori. Așa că nu am stat mult. Am căutat o parcare pe google maps și am parcat cam cu 1.5€ pe oră.

Lago di Garda - Torbole

Torbole, Lago di Garda

Lago di Garda - Torbole

Torbole, Lago di Garda

Riva del Garda

Abia așteptam să văd malul lacului în Riva del Garda, aveam în minte pozele perfecte, în grădinile romantice cu lumina soarelui sclipind în valurile ușoare ale lacului. Desigur că cerul era înnorat.. În orice caz, orășelul e foarte frumos, mult mai deosebit decât Torbole. Au o alee plină cu palmieri, de ai spune că e un Beverly Hills al Lago di Garda!

Lago di Garda - Riva del Garda

Riva del Garda – un bulevard cu palmieri ce m-a dus pe dată cu gândul la Beverly Hills 🙂

Lago di Garda - Riva del Garda

Grădini superbe în Riva del Garda

Lago di Garda - Riva del Garda

Riva del Garda

Limone Sul Garda

Aflasem despre Limone sul Garda dintr-un vlog pe care l-am urmărit întâmplător. Mi-am notat atunci orășelul, dar nu mai țineam minte multe despre el. Așa că am avut o surpriză totală când am ajuns aici! E un orășel destul de mare, care se întinde în jos față de drumul principal, spre lac. Are multe străduțe întortocheate, un centru vechi, și este plin ochi de produse din lămâi, și de lămâi desigur. Plus căăă… a ieșit soarelee, ce poate fi mai frumos? <3

Deși extrem de aglomerat, ceea ce aproape ne-a șocat, noi venind din munți unde era final de sezon și destul de puțini oameni, Limone sul Garda e extrem de fermecător! Străzi pietruite, flori de bougainvillea peste tot, plăcuțe stradale cu lămâi. Merită să faci o oprire aici! Și eventual să cumperi o sticlă de limoncello, cum am făcut noi 😊.

Am parcat aici, chiar la intrarea în oraș, cu 2€ pe oră și am stat cam două ore.

Lago di Garda - Limone Sul Garda

Limone Sul Garda

Lago di Garda - Limone Sul Garda

Limone Sul Garda

Lago di Garda - Limone Sul Garda

Limone Sul Garda

Strada della Fora

Strada della Fora este unul dintre cele mai pitorești drumuri pentru condus din lume (listă pe care se află și Transfăgărășanul nostru), și este chiar pe malul Lago di Garda. E un drum săpat în munte, extrem de îngust, și recomandat numai șoferilor experimentați. O porțiune este chiar semnalizată cu semafor, căci nu au loc două mașini una pe lângă alta. Cu serpentine amețitoare pe marginea prăpastiei, e un drum foarte impresionant, despre care Winston Churchill se pare că a spus că este a opta minune a lumii!

Lago di Garda - strada della fora

Strada de la Fora pe Lago di Garda

Sirmione

Sirmione e un orășel simpatic pe o limbă de pământ chiar în sudul Lago di Garda. Nu ne-am plimbat foarte mult prin el, dar ne-a plăcut ce am văzut, și ne-am oprit aici și să mâncăm. Chelnerița era româncă și ne-a spus că Sirmione e singura stațiune de pe lac care e activă 10 luni pe an, nici ea nu știa din ce motiv este atât de populară, că doar sunt multe orășele frumoase pe lac. Încearcă un tur cu barca în jurul peninsulei Sirmione ca să îl admiri și de pe apă!

Sunt foarte multe parcări cu plată înainte de a ajunge la castel, pe stânga și pe dreapta drumului principal și costă cam 2€ pe oră.

Lago di Garda - Sirmione

Sirmione, Lago di Garda

Lago di Garda - Sirmione

Sirmione, Lago di Garda

Lago di Garda - Sirmione

Sirmione, Lago di Garda

Bardolino

Aveam în plan și o oprire la Bardolino, dar după cum ai văzut am prins apusul în Sirmione, așa că nu am mai avut timp. Știu sigur că e un orășel foarte drăguț, îți recomand să faci și aici o oprire.

Gardaland

Gardaland e un parc de distracții minunat pentru copii, dar și pentru copilul din tine! Dacă ai timp să petreci o zi aici cu siguranță te vei distra de minune! Au o mulțime de atracții, inclusiv pentru pasionații de adrenalină. Un bilet pentru o zi costă 42€ (40€ dacă îl cumperi online).

Mai jos o poză de când am fost la Gardaland, cum spuneam la 16 ani, în 2001 (nu mai scoate calculatorul, am 35 de ani acum 🤣), alături de sora mea și verișorii noștri din Elveția (care acum cu siguranță se întreabă toți de unde am scos poza asta! 😋). Am povestit despre verișorii mei și familia mea de acolo în acest articol: Un weekend, două țări, un milion de emoții.

Lago di Garda - Gardaland

Amintiri de la Gardaland din 2001 <3

Lago di Garda

Călătoria noastră pe Lago di Garda s-a încheiat, și în curând continuăm poveștile cu Verona. Cel mai mult și mai mult ne-a plăcut Limone sul Garda, e un orășel foarte pitoresc și plin de caracter. Dacă mai știi alte locuri minunate de vizitat pe lac, chiar te rog să îmi spui în comentarii 😊.

Happy Travels!


Citește și:

TAGS:

«

»

2 COMMENTS

  • Ai niște fotografii atât de faine! Cel mai mult mi-aș dori să ajung în parcul de distracții, pentru copilul din mine. Exact așa cum scriai tu mai sus! 🙂

    • Diana
      AUTHOR

      Iti multumesc, Andrada! E foarte tare parcul de distractii! Si da, trebuie sa bucuram copilul din noi din cand in cand 🙂

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: