O experienţă copleşitoare la Grand Canyon

Grand CanyonGrand Canyon este absolut fabulos! Un canion imens, erodat de timpuri, plin natură sălbatică şi măreaţă, necucerit de om. Totul întins la picioarele mele. Mă face să mă simt atât de mică. Are o vale adâncă şi e străbătut de râul Colorado, începând cu 5-6 milioane de ani în urmă. Milioane! Noi ne trăim viaţa efemeră pe această planetă, cât o răsuflare comparativ cu Grand Canyon şi istoria sa impunătoare.

De ce este atât de special Grand Canyon?

Grand Canyon are 446 km lungime, o lăţime de până la 29 km, şi o adâncime de până la 2400 m. Deşi e impresionant prin dimensiunile sale, nu e chiar cel mai adânc şi lung din lume. Un alt canion din Himalaya deţine recordul, cu o adâncime de până la 5300 m, şi o lungime de aproape 500 km.

A durat între 3 şi 6 milioane de ani ca Grand Canyon să se formeze. Este şi astăzi populat de 5 triburi indiene, care s-au stabilit în numeroasele peşteri existente de-a lungul său, iar pe fundul canionului s-au găsit roci de 2 miliarde de ani vechime.

În jur de 5 milioane de oameni îl vizitează în fiecare an. Îţi spun cu mâna pe inimă că Grand Canyon îşi merită cu prisosinţă numele. E copleşitor să îl vezi în persoană, te lasă fără cuvinte!

Cum ajungi la Grand Canyon

Grand Canyon este în statul Arizona, destul de aproape de Las Vegas, cam la 450 km. Şi dacă tot mergi spre canion, fă o oprire şi la Hoover Dam, sigur te va impresiona barajul imens.

Plimbare pe South Rim

Am apucat să ne plimbăm doar pe South Rim, partea de sud a Grand Canyon. Am fi vrut să ajungem în mai multe locuri, dar timpul nu ne-a permis în cele din urmă. În orice caz, South Rim este cea mai vizitată parte a Grand Canyon. Priveliştile spectaculoase sunt tot ce ţi-ai fi putut imagina!