Cea mai bună pizza din lume

cea mai bună pizza din lume
Cea mai bună pizza din lume – Pizzeria da Michele, Napoli

Am fost să încerc cea mai bună pizza din lume. Şi nu m-a dezamăgit! O pizza simplă, o întoarcere la rădăcini, sau mai degrabă rămânerea la rădăcini. Pizzeria Da Michele din Napoli, pentru că despre ea este vorba, a păstrat tradiţia şi are în meniu doar două tipuri de pizza: margherita şi marinara.

Pizzeria da Michele

Nu îţi imagina cine ştie ce lanţ de pizzerii. E o mică afacere de familie, care a rămas într-o locaţie modestă chiar dacă a căpătat mare faimă. O vei găsi pe Via Cesare Sersale 1, o străduţă ce se desprinde din Corso Umberto I.

Tradiţia de pizzaioli (aşa se numesc bucătarii care pregătesc pizza) a fost începută în familia Condurro în 1870. Michele Condurro a perfecţionat arta familiei, învăţând secretele pregătirii aluatului şi a coacerii pizzei de la mari maeştrii, şi şi-a deschis prima pizzerie în 1906. Aceasta a fost mutată în 1930 în locul unde se găseşte şi azi.

Înăuntru nu arată cine ştie ce. Şi nici nu are nevoie. Pizza e extraordinară, toată lumea ştie asta, şi nu au investit în amenajare, cu siguranţă şi pentru a păstra aerul autentic al unei pizzerii vechi.

Pizza tradiţională, de doar două tipuri